Top 5 alimente care conțin probiotice și ne ajută la reglarea florei
Așa cum a spus Hipocrate: „Toate bolile încep în intestine.”
Prebioticele (hrana probioticelor) sunt esențiale pentru sănătatea florei intestinale. Prebioticele se găsesc în legume, fructe și frunze verzi (ex: anghinare, usturoi, ceapă, banane).
Probioticele sunt microorganisme deja existente în flora intestinală care ajută organismul să își mențină imunitatea, să absoarbă vitaminele și mineralele de care are nevoie și să asigure buna funcționare a digestiei.
Conform studiilor, lipsa sau nivelul scăzut de probiotice din intestine pot duce la balonări, stări de anxietate, acnee și alte probleme de sănătate. Prin urmare, este foarte important să ne menținem echilibrul florei intestinale (microbiomul) la un nivel optim al bacteriilor bune pentru a ține sub control bacteriile nocive. Flora intestinală este influențată de alimentație, medicamente ingerate, hidratare, nivelul de stres și alți factori.
Prebioticele (hrana probioticelor) sunt esențiale pentru sănătatea florei intestinale. Prebioticele se găsesc în legume, fructe și frunze verzi (ex: anghinare, usturoi, ceapă, banane).
Principalele alimente cu un aport crescut de probiotice:
Murăturile în saramură (castraveți, varză, kimchi)
Iaurtul/kefirul
Alimente fermentate (ex: kombucha, miso-soia fermentată, cvas, hidromel, rejuvelac)
Polenul crud
Oțetul nepasteurizat
Concluzie
Pentru a menține nivelul optim al microbilor buni din flora intestinală:
Consumați vegetale crude (sub formă de salate sau gustări)
Beți apă dimineața pe stomacul gol (minim 300ml)
Evitați consumul de alimente procesate, băuturi carbogazoase, zahăr și alcool
Linkuri Externe:
Studiu despre probiotice și sănătatea intestinală